luni, 17 septembrie 2012

Noul bac a trecut de Senat

Da...sunt convins ca ati auzit/citit si voi despre noul bacalaureat ce tocmai a primit acceptul Senatului, urmand a intra in vigoare de la anul. Printre cele mai importante modificari se numara faptul ca de acum inainte elevii vor avea oportunitatea de a alege intre cele 2 tipuri de bacalaureat A si B in functie de ceea ce s-au decis sa faca mai departe. 


Pentru cei ce vor sa urmeze o facultate, traseul profesional a ramas cu aceeasi pasi de realizat. In schimb, elevii ce au urmat licee profesionale, vor putea absolvi si primi diploma de bac fara a mai trece prin "probe de foc" precum matematica sau fizica/chimia, acestia urmand sa fie evaluati prin realizarea unui proiect, a unei probe practice, in functie de specializare si de asemenea in urma unei lucrari scrise la educatie antreprenoriala. Ulterior promovarii acestui tip de bac insa, ei nu vor putea urma o facultate, exceptand situatia in care revin si vor promova si bacalaureatul de tip A.

La o prima analiza, trebuie sa recunosc ca ideea pare ceva mai buna, pentru ca cei ce urmau scolile profesionale(sau cum s-or mai numi ele) oricum nu faceau cine stie ce carte, iar evaluarea la altceva decat la ceea ce au facut practic in functie de specializare este o aberatie pura. Cum ar fi sa evaluezi un artist, ce exceleaza la un instrument, etc la matematica si chimie ? Normal ca omul acela nu va trece bacul nici in 1000 ani. De asemenea, cred ca daca acesti oameni isi vor urma pasiunile si vor fi buni in ceea ce fac, bacul sau un alt pas nu ii va opri din a incerca sa devina si mai buni.

Cat despre chestia cu educatia antreprenoriala...dupa parerea mea e idee buna, dar nu sunt convins de ceea ce se aude la nivel oficial si anume ca aceasta materie se studiaza in toate liceele, indiferent de specializare...

Pana una alta, ramane de vazut, dar personal inclin sa cred ca aceasta schimbare va fi una benefica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu