miercuri, 1 august 2012

Retrospectiva an universitar 2011-2012 - Experienta SenStud

Cred ca majoritatea celor ca ma citesc stiu despre mine ca imi plac oamenii ambitiosi, pe care te poti baza, care pun un strop de pasiune in ceea ce fac zi de zi(sau macar incearca pentru ca uneori e un challenge) si bineinteles alaturi de care poti purta discutii interesante pe orice fel de subiect, sarcasmul si ironia, facand parte din farmecul perspectivelor multiple. 


Nimeni nu le stie pe toate, asta clar(facand exceptie de aici tovarasul Google, care bineinteles se incadreaza la cateogria de mai sus, dar nu putem sa ne referim la el momentan), dar cu siguranta, cei cu vointa inainteaza zi de zi. Acum aproape 2 ani, cand va povesteam despre entuziasmul manifestat la nivelul organizatiilor studentesti, mi se deschisesera cateva portite ce practic ma invitau la explorare. La nivelul universitatii, la un moment dat, niste tineri studenti, cu idei, viziune si dornici de treaba, au fondat acum niste ani buni cel mai important for reprezentativ si decizional de la nivelul ASE. In acelasi timp, acesti oameni, reprezentau 25 % din Senatul Universitar, avand oportunitatea de a se implica activ in tot ceea ce se lega de universitatea in care invatau.  Odata cu trecerea timpului, evolutia a fost una chiar fantastica, studentii reprezentanti din ceea ce se numea deja Senatul Studentesc, reusind proiecte marete din idei vizionare, devenind prin experienta coordonatori de echipe, si asigurand reprezentarea studentilor in toate deciziile ce ii privesc.


Lasand partea idealistica deoparte, este dupa parerea mea, foarte recompensant pentru o persoana la acest nivel sa castige increderea unei serii, ulterior unui an si apoi a intregii facultatii pentru a accede la un astfel de loc. Experienta castigata din voluntariat poate reprezenta un avantaj imens in ceea ce ne place sa spunem inceput de cariera. Contactul permanent cu oameni inteligenti si cu experienta din facultate si universitate, cu reprezentanti din mediul business si bineinteles cu alte universitati, trec binisor din ce am observat, de ceea ce se intampla cotidian la cursurile de la facultate(cele 2 activitati nu se exclud, sunt complementare !). 


La toate acestea, daca se nimereste sa iti si placa ceea ce faci, este un timp castigat fara probleme, chiar daca timpul tau liber scade vertiginos pe zi ce trece. Eu inca sunt pe aici, deci este demonstrat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu