vineri, 6 iulie 2012

Cum mai facem cu miscarea ?

Da...as putea sa dezbat putin situatia de dupa evenimentele de astazi, in principal referitoare la suspendarea (fostului) presedinte Traian Basescu si mai ales la referendumul ce va urma pe 29 iulie si la care sper ca romanii sa arate acelasi spirit de lupta si patriotism precum o fac de jumatate de an incoace in multiple orase din Romania, dar prefer sa aduc in tema un altfel de subiect in aceasta seara.


Dat fiind faptului ca in facultate se fac 3 semestre de sport, stateam si analizam ca totusi, dincolo de faptul ca in timpul programului incarcat ce se desfasura in timpul anului universitar, reuseam totusi sa imi mentin cat de cat o conditie fizica medie, dat fiind faptului ca in fiecare saptamana, alergam pe banda din sala de sport pana oboseam sau ma plictiseam. In al patrulea semestru de facultate, lucrurile au devenit mult mai incarcate si mai pline de evenimente care necesitau timp, atentie si care, desi foarte utile si frumoase, imi cam taiau destul de mult din timpul si cheful de a mai alatura si altfel de activitati care solicitau un efort cat de cat mediocru.


Acum, dupa aproape 6 luni de cand pot spune ca nu mai practic frecvent activitati sportive(desi merg de obicei peste 2-3 km pe zi si alerg in tot felul de parti), ma gasesc in ipostaza de a ma confrunta cu mici oscilatii ale conditiei fizice. Cum am constatat asta ? Simplu...am iesit ca in alte dati, seara la alergat vreo 2-3 km si apoi de intors pe jos la relaxeanu aceiasi 2-3 km...ei, bine de alergat am reusit sa sustin in mod constant la o viteza cat de cat normala spre 60-70 % din distanta, lucru ce m-a ingrijorat putin. E semn ca ar trebui sa pun mai serios pe treaba, acum ca zilele ocupate cu cele libere alterneaza intr-un mod destul de ambiant.

Voi cum faceti cu miscarea si sportul (de zi cu zi) ? Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu