sâmbătă, 31 decembrie 2011

Just another morning...?

...cam asa ar zice englezul, trezindu-se de dimineata si privind cu admiratie pe fereastra, la vremea care vine, si retrospectiv, la vremea care a trecut. Pana una alta, romanul care va umple aceste randuri s-a trezit in zgomot de trasnet de bici, si in cantec de plugusor de la colindatorii care cutreiera strazile pentru a aduce cele mai bune urari fiecarei familii.


Imi aduc aminte cu placere, ca in fiecare an, cum obsinuiam odata sa fiu si eu unul din ei...eram intotdeauna extrem de fericit cand se apropiau sarbatorile de iarna(poate mai fericit ca niciodata) si simteam acel spirit magic din toata fiinta mea. Colindele si mai ales mersul cu colindul ma faceau sa ma simt un alt om, unul mai bun, care vestea din pasiune faptul ca Domnul s-a nascut si ca primirea Lui in casele noastre, ne va umple sufletele de Lumina ! Timpul a trecut, acum la 20 ani(mare m-am mai facut...) parca totul pare desprins din alte povesti...lumea s-a mai schimbat...a trecut intr-o etapa de modernizare continua, si trebuie sa recunoastem ca nu e rau, doar ca dintr-o alta perspectiva, noi, generatiile de acum, care am prins ambele timpuri de vremuri, ne dam seama uneori de niste valori care se pierd oarecum...


Sa ramanem totusi cu amintirile frumoase in suflete si minti si sa inchinam un pahar si o urare de bine pentru anul ce vine, alaturi de cei dragi. A fost 2011 cel putin interesant zic eu, lasand la o parte grija guvernantilor pentru noi. Bineinteles, Romania are multe de tras si cu toate ca ne dorim mereu binele, o sa avem de tras din ce in ce mai mult pe viitor, dar nu trebuie sa ne lasam subjugati de acest lucru. 


Sper ca anul care vine sa ne aduca tuturor cele dorite, sanatate si fericirea pe care o cautam ! La multi ani si sa ne vedem, auzim si citim cu bine !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu