joi, 7 iulie 2011

Noi suntem deontologi(partea a saptea) - Mici decizii (ne)importante

Incep sa cred de o vreme incoace ca deontologia omoara Romania...nu cum spuneau baietii de la Taxi cu melodia "Criogenia, salveaza Romania". Cred ca pe zi ce trece devine din ce in ce mai sublim, mai aparte...ceva de neimaginat si cred ca din pacate, de nestapanit...de-a dreptul superb ! N-ar fi rau, ne-am gandi noi, ca pana la urma, acest principiu filozofic(daca il pot numi asa) si etic este identificat de cele mai multe ori cu domnul Immanuel Kant, lucru ce nu e putin pentru cei care cred in cele spuse de acest om.


Bun, deci nu ar fi o problema asa mare...dar cum la noi, toate valorile morale si cam de orice fel de natura se depreciaza pe masura ce timpul trece, leafa merge, omul creste si se cam tampeste, ca altfel ma gandesc ca nu s-ar intampla ceea ce se intampla in zilele noastre pe taramul minunat al frunzelor, la fel se cam duce de rapa orice fel de atribuire si legatura cu tot ceea ce inseamna principii. Ne gasim in fata faptului concret de cele mai multe ori, cand tot ceea ce afirmam sus si tare odata sau chiar de curand(ca vorba aia, daca intai glasuitorul patriei poate reevalua persoane, lucruri, doctrine, si alte basmareli din astea care nu inseamna absolut nimic in functie de zi, ora si chiar 5 minute, ma gandesc ca poporul, de fapt foarte in tema cu realitatea cotidiana, este in stare sa se adapteze la un nivel rezonabil) s-a transformat intr-un cliseu care duce fara nici un fel de dubiu la pierderea multor lucruri...printre cele mai importante enumeram respectul de sine si reciproc al persoanelor implicate colateral, instabilitatea personalitatii, demonstrarea inca o data a faptului ca marea zicala "Fapte, nu vorbe" se aplica in 99% din cazuri si ca da, romanii se pricep(daca mai era nevoie de demonstratie) la absolut tot, si ca ei in realitate nu au nevoie de nimeni si de nimic - readucem in lumina celebrul banc cu cricul.


Asa ca, pana cand un pic de simt moral, etic si ceva vorbe spuse pe bune vor aparea in jur, noi sa fim sanatosi ca la restul ne descurcam perfect ! Si la mai mare !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu