luni, 20 iunie 2011

Basescu, Oprescu, romanii si pasajul Basarab

Va aduceti aminte de episodul de acum vreo 2-3 saptamani cand ministresa transporturilor, Anca Boagiu, i-a luat frumos pe jurnalisti sa ii plimbe cu mareata inventie a romanilor si anumte trenul ? Ne gandeam si noi ca saracii jurnalisti, nu mai vazusera asa ceva(pe aceeasi logica ca o fi vreun TGV sau Maglev, dar de unde atatea trenuri), dar aparent totul mergea de minune pana cand trenul a cedat aparent datorita unui senzor care a oprit sofisticata masinarie datorita unui pericol iminent pe caile ferate(si asa multe si marunte) ale frumoasei tarisoare. Atunci, domnul "supervisor" al transporturilor feroviare,aflat in respectivul obiect de patrimoniu national, a luat in ritm sportiv o anume creanga plina de frunze si, asezat sub trenul cu pricina, a reusit sa "repare" respectiva problema, "ca doar ce facem noi aicishea, suntem cu doamna ministru..."


Pe acelasi sistem melteano-manelistic, s-a inaugurat in sfarsit, dupa 11 ani de asteptare, maretul pasaj Basarab(sa zicem ca nu il credem obiect de propaganda inca). Bineinteles, dupa cum era si de asteptat, acesta nu a putut fi prea bine dat in folosinta datorita turismului extrem aflat in zona cu pricina(sa mai zica cineva ca frunzulita foaie foaie, updatata probabil de pe creanga cu care s-a urnit trenul din povestea de mai devreme, a doamnei Udrea nu functioneaza). La o adica, da, ar fi normal...merge toata lumea sa vada podu' ca doar cate poduri se fac in Romanica pe zi/luna/an/deceniu/regim, etc ? 


Si cum amintirea cea mai grozava o spui tuturor prietenilor, simpaticii nostri concetateni s-au tras si anume in poze pe pasajul Basarab pentru a celebra evenimentul si a fi bucurosi de gloria de a fi printre primii care pasesc pe asfaltul atat de mistic(si cautat) al pasajului.


Dincolo de acest aspect, ramane si vesnica propaganda media...cum celebrul proiect a fost inceput prin anii in care Stolo inca nu renuntase la ideea de candidatura, iar lui Base nu ii dadusera inca lacrimile, e normal ca acesta sa isi asume lucrarea, nu-i asa ? In fond, dupa gura, probabil destul de ocupata a ziarelor pline de "realism" politic, domnul Oprescu nici nu era de acord cu acest maret proiect in acea vreme. De urmatorul primar al capitalei de dupa 2004, Adriean, parca nu se aude nimic...nici acum, nici in timpul constructiilor stopate...


Concluzia...Da Base, al tau e podu' tati, da, da !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu