vineri, 17 iunie 2011

2012

S-au zis si mai ales prezis multe lucruri despre anul acesta. Intai maiasii, apoi Nostradamus si probabil multi si multe pe langa ei. Ba s-a facut chiar si un film care are mai mult sau mai putin legatura cu ceea ce unii afirma cu tarie ca s-ar intampla. Au zis-o, o zic si probabil o vor mai zice, ca asa e lumea...un singur lucru ramane totusi in picioare...noi suntem niste simpli oameni si doar Domnul stie cand va veni sfarsitul lumii...acest lucru ar trebui sa fie cam printre ultimele noastre griji, si ar trebui sa incercam sa traim fiecare clipa bucurandu-ne de farmecul acestei lumi minunate.


Revenind la film, mi-a fost recomandat si mie de un bun prieten si am auzit despre el multe lucruri. L-am vazut si eu astazi. Dincolo de intriga filmului, care se leaga cu cele amintite mai devreme, m-a uimit extrem de mult povestea oamenilor care treceau practic prin scenariul imaginat. Un geolog, de origine indiana, ajutat de prietenul sau, descopera niste reactii in lant provocate de o explozie solara cum nu se mai vazuse pana atunci si alcatuiesc peisajul dezastrului cu ceva timp inainte ca aceasta sa se desfasoare. Accentul este dublu masurat si datorita unei familii care intra aproape accidental in actiune. De aici, practic totul incepe. Capul respectivei familii, un scriitor, reuseste sa configureze si el datele problemei si isi salveaza in ultimele momente familia, urcand "neoficial" pe una din modernele arce care urmau sa salveze o parte din oameni pentru a construi noua lume. 


Cu efortul sau si a celebrului geolog care reuseste sa ii convinga pe toti capii si instaritii lumii ca mai intai de toate sunt oameni, este salvata mult mai multa populatie decat se "rezervase" inainte. Mesajul pleaca de la insusi presedintele american(interpretat de Danny Glover) care ramane alaturi de poporul sau, in timp ce isi trimite fiica in una din navele salvatoare.


Si cum totul este bine cand se termina cu bine, cei care supravietuiesc, revad lumina soarelui si noua lume ca o mare familie a omenirii. 


Trebuie sa marturisesc ca dincolo de ideea filmului, derivata din celebrele preziceri, acesta este, fara indoiala, unul din cele mai bune si impresionante filme pe care le-am vazut si pe care vi-l recomand cu placere.


O seara frumoasa si vizionare placuta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu