duminică, 9 mai 2010

Manifestari ale ego-ului(partea a doua)

E de belea tare cu ego-ul atunci cand are manifestari pronuntate...sunt genul de situatii care trebuie controlate pe cat mai fin si mai atent posibil, deoarece pot degenera....cateodata stau si ma uit la mine prin ochii mintii si imi vine sa imi dau doua peste ochi, dupa care sa iau o pauza si sa reiau actiunea facuta...nu pot sa pricep...chiar daca ma declar foarte putin orgolios, cand e sa ma apuce, parca nu ma mai pot controla...e acea parte a firii pe care toti o avem, si pe care de asemenea, incercam cat mai bine sa ne-o educam...desigur, pana cand vom reusi acest lucru vom avea de strabatut un drum lung si anevoios in care s-ar putea sa castigam si sa pierdem multe lupte importante, dar ceea ce este foarte important, chiar esential este ca NU vom pierde razboiul...de ce ?...simplu, pentru ca nu ne va lasa sufletul sa o facem...ar insemna sa aruncam pe apa sambetei toate acele sentimente si amintiri care ne fac sa fim noi, fara de care nu am putea sa ne personalizam lumea si ne-am pierde definitiv persoanele pe care le iubim si ne iubesc...

Desigur, acum e mai usor sa vobesc...dar cand ma apuca fiorii ego-ului parca sunt un taur de nestapanit gata sa ia in primire pelerina rosie...noroc ca ne mai putem controla...

Multumesc Domnului ca mi-a dat vointa astazi sa constientizez acest lucru inainte sa se transforme in ceva mult mai urat...era sa deviez putin...poate avea ego-ul dreptate...sau poate nu...dar ce conteaza cand incepi sa te porti urat cu cei ce te iubesc ?...

Nimeni nu e perfect, dar putem incerca sa fim mai buni si sa ne mai corectam un 0,000000001 % in fiecare zi...

O seara frumoasa...si o melodie:)

8 comentarii:

  1. Bună Ziua !
    Domnului Rappa_ru' !
    ~
    Ai revenit la tema "ego-ului" !
    ~
    Dacă "suporţi" un mic sfat":
    -- "Profu nostru de filosofie, se străduia să ne înveţe ... multe. Eu, am reţinut puţine, dacă NU cumva, doar UNA: "Defineşte-ţi termenii !"
    Cred că tot de la el : "Eşti ceea ce GÂNDEŞTI !", şi, încă UNA:
    "Libertatea fiecăruia ESTE până unde începe A CELUILALT !"
    Ar mai fi câteva, dar acum, pe moment, nu le pot "ridica" În Conştient !"
    Concluzie (sau SFAT):
    Este bine că NU uiţi de Dumnezeu !
    Este bine că "TE Supraveghezi" !
    Este bine că eşti "deschis ... comunicării" (dovadă: acest Blog !)
    Este bine că "revii" ! Nimic nu-i "bătut în cuie", până-n ULTIMA Clipă !
    Este bine ... că "mergi" să faci comentarii (te-am "găsit" pe 100 Ro), ceea ce înseamnă că eşti predispus IMPLICĂRII !!!
    Este bine TOT ce FACI tu BINE ! În Voia Domnului Dumnezeului nostru !
    ~
    Căci (mă "repet") "noi" suntem ai LUI Dumnezeu ... trebuie ÎNSĂ o "recunoaştere" din partea noastră !
    EL ne aşteaptă ... până-n ULTIMA Clipă !
    EL ... ne "cheamă" de când ne naştem ! Dacă, în timpul Vieţii, în MOD Conştient, "Îl recunoaştem ... ca TATĂ", atunci ... E Bine !
    ~
    Dacă NU ... NICI MĂCAR NU AM EXISTAT ! căci, intrăm direct ÎN UITARE !
    ~
    Îţi mulţumesc pentru că EXISTĂM !
    ~
    la 10.05.2010.1~9:59 AM
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  2. Saptamana trecuta m-am confruntat cu ceva de genu'. Eram pe punctul de a pierde o prietena din cauza orgoliului prea mare. Amandoua am avut o mare parte din vina si niciuna din cele 2 nu intrau in categoria chestiilor pe care poti sa le treci pur si simplu cu vederea si ca atat.
    Si m-am hotarat sa fac primul pas, sa dau primul semn ca nu as vrea sa o pierd ca prietena si... a mers. A lasat garda jos pentru ca am lasat eu prima orgoliul deoparte.
    Ego-ul meu a suferit putin pentru ca a trebuit sa fiu prima, dar am preferat sa fie doar atat decat sa pierd pe cineva drag.
    Concluzia: in astfel de cazuri, un orgoliu nu te ajuta cu mare lucru. Te face sa pierzi persoane dragi si sa ramai cu un ego cu care nu prea ai ce face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult de sfaturi DoarATAT:)...uneori uitam niste lucruri esentiale si este bine sa ne aminteasca cineva de ele...cu atat mai mult cand primesti un sfat bun de la un om trecut prin mai multe decat copilul mic si incapatanat ce scrie acum aici...apreciez mult gestul si sper sa mai gasesc pe aici opinii si sfaturi de ale tale:)...toate cele bune si o seara frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate...bine ar fi sa putem fi aproape mereu stapani si pe partea mai greu de controlat a sinelui:)...mult succes Fairy si sa ne citim cu drag din nou:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am trecut printr-o perioada extrem de aglomerata. Acum sunt mai libera. Inca incerc sa imi fac curaj sa ma apuc de scris din nou :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur sa aud asta:)...nu cred ca o sa fie cine stie ce:)...astept:)...si sunt sigur ca nu sunt singurul:)...mult succes si sa auzim de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a fost tare dor de articolele tale Andrei. Nu iti dau inca nici un sfat.Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur sa aud asta doamna Elena:)...multumesc la fel, Doamne Ajuta:)...toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere