marți, 1 decembrie 2009

Hai sa fim romani !

Este un indemn maret si foarte inalt(zic eu), pentru ca a fi un adevarat roman inseamna sa te bucuri pemtru tara ta atunci cand esti vesel sau trist din cauza nu a ei, ci a celor care o conduc(nu e tara de vina pentru cei ce o indreapta spre alte zone neluminate)...astfel ma gandeam acum, cand stiti si voi, este 1 decembrie, ziua nationala a romanilor, cea in care prezentul(putin mai mult decazut) se impleteste cu trecutul glorios al patriei...poate va mai aduceti aminte ce se intampla in urma cu 91 ani, cand s-au unit atunci cu Principatele Romane(adica Tara Romaneasca si Moldova) si Transilvania, Basarabia, Bucovina, Tinutul Herta si Insula Serpilor, si toti romanii asistau la reintregirea "Romaniei dodoloate"...ce tara, ce popor luptator care aproape 2000 de ani a fost numai supus sa reziste atacurilor neintrerupte ale multor popoare in goana lor dupa teritorii...ce ar fi facut oricare alt popor in aceasta situatie ?...probabil ar fi cedat de mult...dar noi, noi am luptat pe baricade pana am obtinut ceea ce ne-am dorit atat de mult...unitatea statala...

Ce a mai ramas de atunci si pana acum ?...o urma imensa de comunism lasata de Al Doilea Razboi Mondial, in care am pierdut Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul si cateva judete din V. tarii...am devenit (daca nu eram deja) un popor de tradatori, de manelisti, de hoti, de oameni rai si ignoranti fata de ceea ce au realizat strabunii nostri pentru noi, un popor caruia ii este rusine cu acest nume, din cauza evenimentelor petrecute recent, si care nu vrea cu nici un pret sa se dezvolte, pentru ca cei ce ne conduc au de unde sa mulga...

Ma uitam ieri, mergand cu microbuzul, cum o doamna in varsta nici macar nu indraznea sa deschida usa sa se urce, si intr-un final, soferului i s-a facut mila de ea si a transportat-o pana la destinatie...am ramas un pic perplex aseara cand am vazut urma romanitatii pe TV...schimband canalele vad o poza a lui Basescu in mainile lui Guta...trec de canalul respectiv, ma intorc, curios sa vad despre ce e vorba, si cand colo ce facea "artistul" ?...propaganda live prin muzica...frumoasa tara in care traim nu ?...sau cea in care se fura la greu, si se fac 42 km de autostrada in 5 ani cu cel mai mare pret din lume pe km de autostrada si apoi se sugereaza pariul pe care Mircea Badea l-a facut cu Guvernul in speranta ca se vor face totusi acei km...

Hai sa ne trezim si sa fim macar umbra a ceea ce se numea odata Romania !...La multi ani romanilor de pretutindeni !

27 de comentarii:

  1. Hai să fim români, cu toate că români am fost mereu... Hai să fim mai duri cu toţi aceia care ne trag în piept şi râd de noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulţi ani şi din partea mea tuturor românilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrem sau nu , suntem romani, mai buni sau mai rai, mai destepti sau mai prosti, depinde...
    La multi ani romanilor si sa ne dea Domnul intelepciune sa nu ne intoarcem de unde am plecat acum 20 ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa zic...? Multumesc!

    Parca nici decembrie nu mai e cum era!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa zic si eu doamna Elena:)...toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam asa ceva...ciudate timpuri nu ?;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti prea nemultumit! Suntem un popor ca oricare altul cu oameni mai buni sau mai putin buni. Pacat ca faptele bune nu sunt mediatizate in aceeasi masura cu cele rele. Atunci am vedea ca nu suntem mai prejos decat altii. Ne lipsesc niste conducatori de valoare!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. E posibil sa ai dreptate marada...cine mai stie ce e cu noi...toate cele bune iti doresc si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  9. scz intarziere numa ce am ajuns acasa am un mesaj foarte important si suna cam asa

    La multi ani!!!

    1 decembrie

    trecut de cateva minute :(

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt roman si vreau sa fiu roman, dar pentru o perioada as vrea departe de Romania...

    RăspundețiȘtergere
  11. Romani?....La multi ani noua! :) Multumesc de vizita si de acum... ai grija de zilele tale, de la 18 ani trec cel mai repede;)

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani, doresc si eu tuturor românilor!

    RăspundețiȘtergere
  13. mersi!mi`a parut interesant blogul tau,imi plac ideile tale:)ne mai citim.o zi frumoasa iti doresc!te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  14. ah..si La multi ani!! cu intarziere de o zi:P

    RăspundețiȘtergere
  15. No problem Cristi:)...mai bine mai tarziu decat niciodata spun intotdeauna:)...la multi ani si tie:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Cunosc sentimentul Mace, dar vezi tu...tot de noi depinde sa facem aceasta tara una in care sa ne dorim sa traim:)...Doamne Ajuta:)...toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ai pentru ce Raluca(esti pe lista lecturilor mele bloggeristice, iar asta inseamna ca te apreciez)...voi tine cont de sfat...multumesc:)...toate cele bune si mult succes in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa le dorim si noi tuturor Giulia:)...multumim de vizita:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Andrea:)...normal ca ne mai citim:)...nu-i problema, ca se pare ca e reciproca treaba:D...toate cele bune iti doresc si eu si o zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru un baiat de 18 ani, gandesti profund, motiv pentru care vreau sa te felicit sincer.Majoritatea celor de varsta ta nici macar nu viseaza la astfel de lucruri. Nu stiu de ce, poate pur si simplu nu sunt un bun patriot, poate mizeria din politica romaneasca m-a facut sa nu mai am acel spirit civic, dar nu nu am simtit ziua de 1 decembrie ca pe una speciala. Este ceva rau?

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru aprecieri Claudia:)...stai linistita, ca nu cred ca am simtit prea multi acel spirit patriotic si civic...motivele sunt cele pe care le cunoastem cu totii...poate in timp vom reusi sa mai schimbam chestiile astea, dar totul trebuie sa plece de la noi(sau cum imi place mie sa spun...totul pleaca din interior)...multumesc de vizita si te mai astept pe aici:)

    RăspundețiȘtergere
  22. cu toate k nu sunt de acord deloc cu propaganda dusa la extreme si cu inklkrea unor principii morale ale romanilor( aici facand referire la tigani si implicit la chestia asta cu publicitatea politik de pe taraf presupun), dintre 2 rele unul fiind geoana si celalat basescu eu as alege raul cel mai mic si anume pe domnul basescu...este doar o simpla parere exprimata de un simplu cetatzean kre ..da...pot spune k nu are ink drept de vot dar un cuv de spus...sper sa nu fie interpretata k o manipulare...multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna parerea ta Anonim:)...cam asa gandesc si eu;))...asteptam sa te faci un pic mai mare ca sa iti poti exercita si tu dreptul de vot:)...o seara frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut! Vrei sa facem schimb de link? Daca esti de acord atunci lasa-mi un comment in care sa imi spui cu ce nume vrei sa te trec in blogroll. Pe mine ma poti trece cu numele Achilianu...
    sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  25. Dap Achilianu...te trec imediat in blogroll...n-o sa am mereu timpul necesar spre a te urmari, dar o sa trec pe la tine, cand am oportunitatea:)...multumesc de vizita si te mai astept pe aici:)...sanatate sa fie pentru toata lumea:)

    RăspundețiȘtergere