sâmbătă, 31 octombrie 2009

De ce ?

Nu am inteles niciodata de ce nu pot si romanii sa tina la specificitatea lor, la ideile lor originale, si trebuie sa copieze si adapteze asa in prostie...idei peste idei...

In seara asta, din cate se aude este "marea sarbatoare" de Haloween...toata lumea extaziata(chiar cu manifestari orgasmice as putea spune, fiind un pic mai "sadic" asa...)...Haloween in sus...Haloween in jos...dar stai fratie asa...care e toata shmenozeala cu agitatia asta ?...de ce atata tambalau pentru o sarbatoare(nici nu stiu daca ii pot spune asa) importata ?...ce e asa tare la ea ?...ca se imbraca unii si altii in costumatii ciudate, si vine bau-bau sa te sperie(buhuhuhu...stiti voi bancul:)) ), iar copiii imbracati in costumatii la fel de "inspaimantatoare" vin cu "ne dati ori nu ne dati ?", in incercarea de a mai gasi prilej de a papa dulciuri(sau varianta actualizata...bani) pana la saturatie ?

De ce trebuie sa fim toti asa "wowwwww" cand vine vorba de chestii care nici macar nu stim sa le definim ca lumea, d-apai sa le mai si adaptam ?...bineinteles ca suna foarte bine la simtul lor de comercianti pusi pe incasat bani(mi se pare logic, ca doar na, la chestii d-astea suntem bossi...cum ar spune un tovaras...cu 0 si doi $$ :)) )...constat ca avem mereu nevoie de zile d-astea in care sa facem ceva, Valentine's day ca sa fim indragostiti si sa declaram iubirea(ca intr-o zi normala nu merge...e de porc), un Haloween ca sa ne buhuhu-im pana ne cad penele, si cine stie ce alte porcarii din astea...

Trist...sa fie oare din cauza coanei Nuti cu "land of choice" - ul ei ?...cine stie...o seara frumoasa, mai "speriosilor"...

18 comentarii:

  1. Salut!
    Chestia e ca si in econmie: importam mult dar nu exportam nimic. Asa si cu traditiile: importam Halloween, St.Valentine dar nu exportam Sf.Andrei si Dragobetele. Dar sincer nici nu as vrea sa fie exportate traditiile noastre, dar macar sa le tinem aici nu sa le aruncam la gunoi!

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tine! E sărbătoarea lor, nu a noastră...De ce am împrumutat-o???..că aşa suntem noi, ni se pare că ceilalţi au ceva mai bun...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare corect VasiaUVI...asta e...ce sa le faci...nu toti inteleg chestiile astea...majoritatea vad asa-zisa "stralucire" a chestiei...o seara buna:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ai observat Mariana ca asa se intampla de o vreme incoace...copiem, pagiem si culmea...mai ne vrem si merite pe chestia asta...trist...o seara frumoasa si multumesc de vizita:)

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru ca suntem un neam de plagiatori dar in sensul cel mai evil

    RăspundețiȘtergere
  6. E posibil Molie pe creier...nu stiu ce sa mai zic...

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca orice obicei care poate descreti fruntea este binevenit.

    Mi-ar placea chiar sa vad de Craciun construiti Beleni în oras, poate ar învata cei mici mai usor despre semnificatia zilei de Craciun, si s-ar pierde semnificatia strict comerciala a acestor sarbatori.

    si oare nu ar fi frumoase niste serbari cu dacii si romanii, cum fac spaniolii cu maurii si crestinii?

    ne europenizam, chiar daca halloween este sarbatoare de peste ocean, mie îmi pare simpatica pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord cu tine Giulia, daca nu ar fi privita in sens comercial...e adevarat ca orice chestie din asta e o bucurie pentru copii, asta nu am cum sa o neg, doar ca ne pierdem identitatea(cel putin asa cred eu despre romani) in "sarbatori" din astea si uitam de lucrurile esentiale...e posibil totusi sa ma insel...

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte posibil Cristian...asta e...ce putem sa mai zicem...o duminca frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Rappa_rule! Dupa cum spunea si cineva pe aici este pacat ca unele traditii ale noastre se pierd si sunt inlocuite de traditiile altora.Pacat,mare pacat! Apropoo, cum stai cu scoala cu banii cu fetele si in special cu visele? Sa ai o saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut Marcu:)...foarte adevarat ceea ce spui tu...asta e...poate intr-o zi ne-om trezi si noi la realitate...speram:)
    Cu scoala sunt in ultimul an de liceu, banii momentan nu-i produc eu, fetele sunt fete, iar visele dupa cum iti poti da seama citind pe aici, sunt destule...la fel ca si ideile, aspiratiile si filozofiile mele...o zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara,

    Importam Halloween...hmmmm...exista in unele zone din Ardeal un obicei vechi in noaptea de 31 octombrie..."LUMINATIA". E un nume frumos, nu ?...pentru un obicei de noapte. Sa va spun cum e : merge lumea la cimitir si aprinde lumanari pentru cei "dusi dintre noi"...se intalnesc membrii familiilor ,curata mormintele, isi amintesc de cei care nu mai sunt...dar nimic trist , dramatic...iar dealul cu cimitirul parca-nfloreste de lumini...

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos Codra:)...asta da obicei...si totusi...ce legatura are asta cu Haloween-ul, cu imbracatul in buhuhu, cu ne dati ori nu ne dati, cu comercialitatea sarbatorii si intai de toate...de ce nu ii spunem luminatia ?...o seara buna:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sarbatoarea, chiar impropriu zis asa ceva nu ar trbui sa ne intereseze, 9in asa proportie incat sa fim realmente sedusi, topiti...
    F bn punctat! Insa, ce te faci daca unii considera ca in a reactiona sau a speria oamneii gasesc o cale de a deveni mai interesanti sau mai cool...
    Fiecare cum vrea, dupa mine ar trebui sa ne distantam de asa zisele importuri cu astfel de bazaconii ce doar civilizatia moderna acorda ata inters...aiurea.
    Bineinteles e parerea mea...Insa, ma bucur ca pot gasi intelegere si puncte asemanatoare de vedere si in ceea ce postezi!
    Toate cele bune si sa auzim fara de Halloween...

    RăspundețiȘtergere
  15. In mitologie, este responsabila cu sufletele celor morti. Astrul a fost asociat cu moartea din cauza ciclurilor sale de crestere si descrestere. Se crede ca transformarea varcolacilor se datoreaza lunii. Luna plina face parte din imaginarul sumbru al povestilor de groaza si prin urmare este un simbol predilect pentru Halloween.
    Eu zic ca suntem inconjurati de atata paganisme pe care asa usor le adoptam, uitand ca suntem o tara de 'crestini' si lumina crestinismului nu poate sa se uneasca cu intunericul malefic al paganismului.
    O zi plina de Lumina Lumii sa ai prietene!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu cred la fel Zadkielix...cat despre tipii/tipele acestia care cred ca sunt mai cool, trendy, kinky, posh si alte atribute din astea de te fac sa pici pe jos de ras cand ii auzi, nu imi pot pune decat intrebarea : ei s-or vedea cat de penibili sunt ?...probabil ca nu, pentru ca altfel, zic eu, ca nu ar avea motive sa se comporte in felul asta...una e caterinca si alta e penibilismul permanent...asta e...toate cele bune si tie si sa auzim de bine in cel mai pur stil original al nostru:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Asa e Elena...iti multumesc si iti urez si eu toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere