miercuri, 5 august 2009

Suncuius...

Mda...dupa cum spuneam, o sa va prezint ce a fost mai de Doamne-Ajuta in acest scump satulet unde am fost noi condamnati sa ne petrecem 7 zile din viata asta si asa scurta. Pentru a realiza o descriere, pot spune ca pentru a ajunge aici, trebuia sa mergi cu trenul intre 12-14 ore(depinde de cat de mult stationai prin unele locuri), sa cobori la Alesd(?!?) dupa care de aici, cu ajutorul unicei si minunatei firme de transport locale, ale caror servicii ne-au oripilat de-a lungul timpului, mai mergeai din cate am inteles eu, vreo 40 km si ajungeai in sfarsit in Suncuius...acest sat parea destul de izolat...dincolo de faptul ca avea o gara si cateva magazine, localitatea parea uitata de lume...din "centru" pana in tabara mai trebuia sa mergi pe jos aproximativ 1 km, bineinteles urcand. Tabara dispunea de niste casute de 2 persoane(jn una din ele am fost cazat si eu...erau penale, nu aveai spatiu de nimic, decat de dormit, se incingeau pe timpul zilei si se raceau destul de mult noaptea) precum si de camere "normale" de 5 sau 6. Baile erau la standard romanesc la fel ca si dusurile(de altfel 3 in toata tabara) iar mesele erau relativ ok, asezate la ore pe care cu greu le puteai muta.

Dincolo de aceste aspecte, exista un teren de fotbal, un peisaj cum rar iti este dat sa vezi si culea culmilor...o pensiune de 3 sau 4 stele(nu mai stiu sigur) cu piscina cu jacuzzi, restaurant, mese de biliard, fotbal de masa, tenis de masa, etc. Tare nu ?...in the middle of nowhere sa gasesti asa ceva...Sa va prezint si niste poze de la pensiune si din peisajul local(probabil o sa mai apara si prin celelalte posturi viitoare legate de Suncuius)



































































































8 comentarii:

  1. Superb!

    N-am inteles totusi faza cu parul care face mere. Era acolo afisul sau l-ati pus voi? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intr-adevar:)...nope, afisul era lipit de un pom cand am ajuns noi acolo, si mi s-a parut foarte de geniu:))...am zis ca merita imortalizat:))

    RăspundețiȘtergere
  3. as vrea sa fiu si eu condamnata asa, dar nu singura si nu cu copilasi mai mici :D

    foarte urat la tine acolo, auzi sa ai mere din par si piscina urat tare:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma rog...merele din par erau foarte sus, iar piscina era undeva la vreo 2 km si nu prea aveam acces pe la ea...zici ca eram condamnati...in fine...sa zicem ca a fost ok;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase peisajele pozate de tine. Si foarte haioasa chestia cu parul care are radacini in pamant si face mere. Cat despre cele 12-14 ore de mers cu trenul, eu cred ca depinde si de unde-l iei, nu? Una e sa-l iei de la Campina si alta e sa-l iei de la Timisoara !

    RăspundețiȘtergere
  6. Multam de apreciri, Geocer:). Pai l-am luat de la Ploiesti pana la Alesd(!?!)(undeva prin Bihor)...nu am inteles niciodata ce e asa important la satuletul ala pentru ca un tren rapid sa opreasca in el;))...in fine;))

    RăspundețiȘtergere