sâmbătă, 25 iulie 2009

Spiritul comunist

Cum trebuia sa fie si ceva mai iesit din comun de-a lungul acestei sederi la Urziceni, in ziua de joi(cand nu mai aveam nimic de lucrat) era programata o excursie mai mare, pana la lacul Snagov. pe program scria de la 8:00-18:00...cum era de asteptat, nu s-a respectat acest lucru, astfel ca am plecat pe la 8:30 si am ajuns pe la 20:00. Drumul a fost "fierbinte" deoarece temperaturile intreceau demult limita confortului fiecaruia dintre noi.

Am ajuns la Snagov oarecum repede, si dupa o pauza, am trecut la vizitarea lacului. Ne-au plimbat cu vaporasul(antic si de demult...cu 5 km/h...moartea mea...am mai avut astfel de plimbari si pur si simplu, nu le sufar:D), noroc ca nu pe o distanta foarte lunga. Am vizitat apoi, o manastire aflata pe o insulita, care data din 1402, din ce am vazut eu si din ce ni se povestea. Dupa intoarcerea pe mal, ni s-a spus ca vom lua si noi pranzul(era undeva in jurul orei 14:00 sau 15:00) pentru ca eram cam infometati.

Pentru a ne satura, am fost sa vizitam palatul lui Ceausescu de la Snagov. Aici, dupa ce am fost plimbati prin prima cladire, ni s-a spus ca se asteapta un oficial italian si ca nu putem patrunde in palatul propriu-zis(statusem si asa la poarta vreun sfert de ora, de parca zici ca eram condamnati). Noua ne era foarte foame...iar organizatorii doreau vizitarea...Cum trebuia sa asteptam 30-45 min pe putin, am zis ca poate in acest timp vom avea timp sa mergem undeva sa mancam...ne-am inselat, pentru ca imediat, o doamna inspectoare a ripostat isteric, a inceput sa ridice vocea preamaririi sufletului comunist de pe vremea raposatului(si subliniez aici unde ne aflam), a chemat cativa dintre profesorii insotitori, subliniindu-ne noua, elevilor, ca nu vorbeste cu noi si ca parerea noastra nu conteaza...cu alte cuvinte eram redusi la tacere, si la propriu si la figurat. S-au strans cativa profesori si s-a pus intrebarea daca mai ramanem sau nu ?...s-au ridicat in sens afirmativ vreo 3-4 maini...atat a asteptat doamna respectiva...a spus imediat "Majoritatea a decis...ramanem"...???...ce facem mah?...ai nevoie de ochelari sau ceva ?

Si uite asa, ne-am vazut blocati afara, pe o caldura nimicitoare, inconjurati de SPP-isti, mascati si o gramada de gabori, in asteptarea intrarii in palat. Pana la urma, am reusit, am vizitat si am descoperit si cateva lucruri interesante...Ceausescu avea Dolce, se spala cu Palmolive, citea foarte multe carti straine, dispunea de o gramada de bai, avea sala de biliard, multe camere imense si pline de lux(in timp ce lumea de atunci statea pe langa cartele) precum si ceva foarte genial, un lift cu 2 etaje in minus si unul in plus:))...mi s-a parut foarte tare...o sa il vedeti si voi la sfarsitul articolului, ca si alte poze, precum si pe mine pe scaunul fostului conducator:))(eram doar curios cum mi-ar fi stat).

Dupa aceasta vizita, am fost si noi pe la orele 17:00 in sfarsit, sa mancam...s-au revansat si ne-au dus la un hotel sau pensiune, ca nu mai stiu sigur, de 3 stele, unde servirea a fost impecabila. Desi eram toti obositi, si mai nimeni nu mai dorea vizitarea manastirii de la Caldarusani, aceeasi doamna inspector a ordonat acest lucru. Dupa acest lucru, s-au produs 2 chestii de geniu, una mai tare ca alta...prima...dupa iesirea din Manastire, vine doamna respectiva si ne intreaba : "Nu ati vrut voi, mai copii sa mergem la Manastire ?", iar a doua s-a produs la revenirea in internat...toata lumea ne tot spunea de 2 zile ca vom avea masa festiva si un party in acea seara. In vederea acestui lucru(cum toti eram epuizati), am zis noi sa dormim vreo 2 ore, ca sa putem avea forte pentru seara festiva. Cand sa ne pregatim insa de somn, vine, ca de obicei, o doamna sa ne anunte ca mergem la masa...noi : "Care masa...si cina festiva ?"...ea : "Care cina festiva?"...noi : "Pai ni se tot spunea de ..."ea :..."Aaaa...aia e pentru profesori si comisie mai copii"...noi: "Aaaaaaa...i-auzi"...

Pai nu-i frumos ?...in fine, dincolo de toate astea, a fost foarte tare si mishto, chiar nu ma asteptam sa ma distrez si simt atat de bine. Am avut si niste colegi de colegi de camera, care au facut atmosfera sa iasa din limitele normale...for Nasty, Cristy, Felix si Vlad...Dj Shortez Shortez Shortez Shortez Shortez Shortez Shortez Shortez...si Satiiiiiiiiiir:))...sa ne revedem cu bine si succes in continuare:)
































































9 comentarii:

  1. eu cred ca ar trebui sa ii multumesti doamnei inspectoare pt ca a contribuit la formarea voastra culturala, nu oricine merge la Snagov( tigari nu v-a dat??:)))
    ce as mai vrea si eu in excursii asa cu colegii ( nu pot zice ca am avut colegi de mers, de distrat in excursii, ori eu eram in plus, nu imi pot da seama..)

    RăspundețiȘtergere
  2. apropo..
    esti prea mic pt scaunul acela:D:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ar trebui sa ii multumesc...dar totusi...sa urli in halul ala tu ca inspector si sa ne spui in fata(bine...stiam:D) ca parerea noastra nu conteaza...e o treaba...mai bine tacea:D
    Nu cred ca as vrea sa stau pe un asemenea scaun;))

    RăspundețiȘtergere
  4. ai stat deja pe scaun:)))))
    probabil doamna nu auzea bine:D:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu celor spuse de distinsul domn Andrei.Cu toate previzibilele probleme aparute pe parcurs macar atmosfera si oamenii au facut sederea la Urziceni daca nu placuta intru totul macar suportabila.

    Felix aici :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca si voua v-a placut la fel de mult cat si mie. Apreciez complimentele si te mai astept pe aici Felix:).Bafta:)>-

    RăspundețiȘtergere
  7. tu considera-te un privilegiat pentur ca nu toti elevii au aceasta sansa, sau bine...calitatea, de a ajunge acolo unde ai ajuns tu deja :P. Si dincolo de toate impotant e ca ti-ai faut si prieteni noi si dupa cum spuneai chiar tu, te-ai simtit si bine :P

    RăspundețiȘtergere
  8. E adevarat...dar tot mor pe comunisti si pe cei carora li se urca functiile in cap;))

    RăspundețiȘtergere