miercuri, 8 iulie 2009

Hai sa fim lucizi !

De mult prea multe ori se intampla ca prejudecatile sa ne impedice sa realizam anumite lucruri, sau daca nu prejudecatile, mentalitatile de lemn ale anumitor persoane(importante pentru noi) de care depindem momentan(gen parinti, bunici, etc). Multe lucruri cred ca puteam sa realizez, sa duc la bun sfarsit niste povesti incheiate inainte de timp si regretate de cele mai multe ori din cauza celor 2 chestii...dar ce sa-i faci ?...se pare ca uneori oricat te-ai stradui, nu poti face mare lucru.

Uneori imi doresc sa stiu tot ce se poate despre ceea ce determina aceste lucruri sa ne influenteze mintea atat de mult...si parca in acelasi timp nu...de ce da ?...pentru ca mi s-ar raspunde la niste intrebari si atunci sigur as putea rezolva multeeeee probleme lasate in varf de bat de-a lungul unor vremuri, iar pe de alta parte nu as vrea pentru ca mai mult ca sigur m-as lovi tocmai de aceste mentalitati batute in cuie, si incercand sa rezolv problemele ce le determina as face rau multor persoane dragi, si indirect, mie...

Nu stiu daca am vreo problema asa mare cu vreuna din cele 2...incerc pe cat posibil sa nu imi formez o imagine inainte de a cunoaste cu adevarat ceea ce chiar vreau...si nici nu prea imi vine sa vorbesc "in dorul artei" despre asa ceva pentru ca e chiar de porc...pana la urma...cine suntem noi sa judecam ?...si daca sa zicem ca ne luam acest drept...macar sa stim despre ce vorbim...

Aud deseori multe vorbe scoase aiurea, sau rautati venite ca niste sageti in persoana proprie si ma intreb..."Cu ce i-am deranjat eu pe astia frate de au inceput sa vorbeasca non-sensuri ?"...nu o sa pot intelege vreodata...daca tot ai ceva de zis...zi-mi in fata, rezolvam problema si gata. Logic si usor, nu ?

Ramane totusi vesnica problema a urmarilor acestor chestii...uneori pentru ca nu avem de ales, suntem nevoiti sa renuntam la niste vise si planuri care ne faceau fericiti. Suntem deseori afectati de o decizie de gen foarte tare, iar efectul de lant atrage dupa el si eventualele persoane importante pentru noi implicate pana atunci in poveste...am observat acest lucru in principal cu parintii...e dureros...si mai dureros e cand vezi ca te afecteaza indirect, si nu poti ridica nici cel mai mic deget pentru ca poti provoca mai multa suferinta...

Sa speram ca incet-incet vor disparea, vom putea sa gandim liber si sa realizam mult mai multe lucruri...pana atunci...totul pleaca din interior si avem de luptat cu noi...

12 comentarii:

  1. toata viata nu facem decat sa ne manipulam unul pe celalalt

    RăspundețiȘtergere
  2. Uff...ce dreptate ai...si de multe ori ne manipulam atat de aiurea si indiferent...

    RăspundețiȘtergere
  3. Unora chiar le place sa duca grija altora si pentru asta sa discute cu altii (barfa ruleaza fin), eu cred ca este imposibil ca cineva sa vina sa-ti spuna in fata care este problema de fapt. E mai interesanta o discutie pe o tema de genul, decat rezolvarea ei concreta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, sa stii, si e dureros pentru cei ce chiar incearca sa o rezolve...asta e viata, o intreaga lupta pentru fericire...pacat ca in cadrul ei rar ajungem la aceasta

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie, profa de meditatie de Lb. Romana (cea de la care am luat poezia cu "avem timp") mi-a spus asa in clasa a 8-a:
    "Toti suntem ipocriti! Indiferent ca recunoastem sau nu, toti ne ascundem dupa masti. Si eu sunt ipocrita si tu esti iporita, si colegii tai sunt ipocrirti si paritii vostri sunt ipocriti intr-un moment in viata!" Si am stat sa ma gandesc si am ajuns la concluzia ca are dreptate. Nu a vrut sa ne jigneasca, ci doar sa vedem oamenii asa cum sunt!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu daca ti-ai dat inca seama citind articolele mele, despre mine foarte multe, dar eu am o boala mare(printre altele) pe aceasta "calitate". Si totusi, profesoara ta de limba romana stia ea ce spunea...pentru ca la un moment dat, dandu-ne seama sau nu, voit sau nu, tot o comitem...chestia ar fi...sa nu devina o obisnuinta;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Rappa_ru. In mod constient sau nu, toti suntem ipocriti in viata de zi cu zi cateodata. Astia suntem...

    RăspundețiȘtergere
  8. Plauzibil ceea ce spui tu Fairy...chiar foarte plauzibil...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mah, legat de treaba cu clarificatul problemelor "fata in fata". Ar fi bine ca toata lumea, dar chiar toata lumea sa aiba curajul sa vorbeasca deschis fara resentimente sau fara orice fel de teama. Ma aflu in mijlocul unei astfel de probleme si, desi incerc sa fac lumea sa imi spuna totul pe fata, nu reusesc... Am incercat cam orice dar...nu pot face nimic mai mult....si mai rau imi pare ca am inceput sa ma distantez de cei cu adevarat apropiati mie(poate ca nu e asa, dar eu asta simt, o raceala). Deci, sa revenim....asta ar fi cea mai buna solutie...sa spunem totul "verde in fata".

    RăspundețiȘtergere
  10. Uneori arfi dureros, dar nu mai dureros decat a constata ca esti tocat pe la spate...stai linistit ca daca vei privi in spate, vei vedea ca cei apropiati sunt tot cei care au fost si pana acum langa tine...cat despre problema aia...o sa o rezolvi tu;)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu, lemn, nu. piatra ca lemnul mai putrezeste, se arunca. prejudecatile raman pana cand nu mai are omul cap:)) apa trece pietrele raman:))
    e greu sa lupti cu asa ceva dar merita incercat sau macar sa iei ceva sa le indesi undeva in fundul capului sa nu mai stie nimeni de ele. cu timpul se rezolva asta, dar la mine a implicat multe certuri cu parintii pana sa priceapa niste lucruri si parca ar mai fi cateva:))

    cat despre: de ce nu isi rezolva unii problemele in fata? eu cred ca nu ii intereseaza, le place mai mult sa barfeasca si probabil nu vor sa se certe, sa isi bata capul sa realizeze o discutie sincera. se numeste ingamfare dar intr-un cuvant mai dur prostie:)) sinceritatea in ziua de azi nu o mai au multi.. ipocrizia ne inghite pe toti, e o adaptare la societate.

    p.s. ia-ti un scut sau fa-ti unul singur pt sageti de acest gen nu cred ca merita sa iti pleci urechea la ce spun. am incercat eu sa imi provoc colegii la discutii sincere despre mine, stiam ca nu ma suporta din multe motive, insa nu am aflat nimic nou si nu mi-am schimbat pararea despre ei in bine:D, asa ca mai bine sa nu stii. "Tu ramai la toate rece"

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc de sfaturi Crystalball...ramane de vazut ce va fi;)

    RăspundețiȘtergere