vineri, 10 iulie 2009

Cina vs. criza

Revenind de afara mai devreme in seara aceasta, m-am gandit sa ma mai uit si eu la una din putinele emisiuni(si lucruri, in general) pe care le urmaresc la TV, "In gura presei", cu unicul Mircea Badea. La inceput, ma gandisem sa ma duc spre calculator, fiind prezentate numai stiri politice(moartea mea...de plictiseala), insa spre jumatatea emisiunii, inevitabilul de geniu s-a produs...o stire( nu mai stiu ce ziar era) anunta ca doamna Andreea Vass, consilierul pe probleme economice al primului-ministru, Emil Boc, ofera o cina la biroul dumneaei in schimbul unor idei bune pentru rezolvarea crizei economice actuale...am ramas un moment ceva de genul : "Aaahhh?...am auzit bine ?"...doar ca spre surprinderea mea, stirea era pe bune...foarte genial:)).

Mircea Badea a avut ca de obicei niste reactii unice, in cel mai personal stil, interogandu-i initial pe cameramanii care il ajuta la realizarea emisiunii, daca ar avea vreunul dintre ei intentia sa ia cina cu respectiva "duduie"...raspuns sec...liniste pacifista:))...dupa care au venit ca de obicei intrebarile logice, pe care am inceput si eu sa mi le pun, oarecum asemanatoare cu cele ale domnului Badea. Cam asa ar suna niste intrebari ale unei persoane normale(nu ca m-as integra foarte bine in categorie, dar in fine) : "Dar de ce ar vrea cineva sa ia cina cu ea ?"..."Si daca am eu, cetatean de rand, platitor de impozite, o idee contra criza care va scoate tara din impas, la ce "spanac" mai stau politicenii respectivi acolo ?"..."Nu mai bine se duc ei frumos in ...(diferite locuri pamantene...nu va ganditi la altceva:P) si ne lasa pe noi(astia mai prosti...) sa scapam tara de criza ?..."Si daca le spun eu frumos niste solutii gen...nu mai bagati banii in buzunar...se pune idee anti-criza ?". In fine, mai imi venea mie o intrebare de gen "La ce avem nevoie de atatia consilieri care au idei tampite pe vremurile astea grele?"...dar cred ca pentru ultimele cateva intrebari sigur as fi ramas fomist, ca cina...:)).

Oricum, mult prea tare...ca sa constatam(daca mai era nevoie...pentru a cata oara) cine ne reprezinta interesele la nivel de tara...da...asa ziceam si eu..."presupun ca ma auzi acum..."

18 comentarii:

  1. sunteti rai atat tu, cat si mircea badea.. femeia poate e in criza si vrea sa ii duca cineva de mancare sau chiar vrea sa gaseasca o solutie.. ce rautati pe capul vostru:))
    cu toate ca pt a lupta contra crizei mai indicata ar fi o plimbare pe jos:)) o sedere in parc:)) nu mancarea:)) sau o fi cina cea de taina nu aveti de unde sa stiti..
    ma anunti rezultatul daca va avea loc cina:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ofera o cina...ok,insa cine o plateste?Nu cred ca din banii dansei,ci tot din bani publici[de la bietii platitori de taxe si impozite]...si cine alege daca ideea X e buna si ideea Y nu e buna?daca dansii tot nu sunt in stare sa conceapa una?...si daca solutiile alese nu sunt bune?...cine plateste?

    RăspundețiȘtergere
  3. :))...as veni eu cu niste idei anticriza(nu stiu sigur daca le va conveni, dar in fine) pentru a afla cum sta treaba cu cina:))...cat de genial:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca o sa vedem in zilele noastre ca un politician sa realizeze un anumit lucru cu bani din buzunarrul propriu...asa ca cina pe banii nostri cu ideile noastre:))

    RăspundețiȘtergere
  5. As veni cu acest gen de propunere la toate aceste emisuni!
    Ce ai zice? Nu-i asa ca ne-am umple de mancare din partea lor?
    La cate...aberatii si "chifle" m-as satura?
    Ce zici colega? Te inscrii?
    Eu unul, asa mai gurmand sunt deja in fruntea listei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stii, colega...eu am o intreaga lista cu masuri de gen anti-criza...sa ne lase pe noi sa impunem cateva astfel de masuri si atunci sa vedem...isi iau frumos codita aia intre picioare si se duc acasa ?...am o foame de corectitudine de mama mama...sunt flamand rau dupa dreptate

    RăspundețiȘtergere
  7. Se da mancare gratis?...Daca tu esti in frunte,Danielix,eu sunt urmatoarea...[oricum sunt abonata la premiul doi]

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sincer n-as manca de la ei! Oamenii aia sunt obezi de la atata mancare :))

    RăspundețiȘtergere
  9. :))...corect...si treaba urata e ca sunt mult prea preocupati sa fure pentru a mentine starea de matogrosism:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Atunci le zicem sa puna la pachet si o vizita la un nutritionist si la un instructor de fitness

    RăspundețiȘtergere
  11. Dap...ecentual un abonament si un papagal care sa le tipe permanent in ureche..."nu mai furaaaa...nu mai furaaaa...Paulie want a cracker":))

    RăspundețiȘtergere
  12. Vorbesc eu cu Radu sa ne faca donatii de mancare pentru papagali si ne facem ferma,ca avem nevoie de muuuulti papagali...

    RăspundețiȘtergere
  13. bai..atat Mircea Badea(preferatul meu pe probleme anti-criza;))..) cat si u (vesnicul meu prieten ingaduitor;)..) aveti dreptate....la ce mai sunt ei acolo dak tot noi rezolvam problemele?...adik....si asta e tot o intrebare logica si...de obicei asta imi vine in cap atunci cand aud astfel de stiri..:))!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce sa le faci bah frate...noi cu rezolvatul crizei, ei cu furatul in continuare:))

    RăspundețiȘtergere
  15. rezolvarea crizei eu cred ca tine de educatie si de inteligenta. un om intelept pe care il duce capul cu siguranta nu va simti criza, pt ca acesta nu fac excese, stie sa economiseasca, stie sa previna si totodata stie si cum sa iasa din criza.
    iar in Romania la unii criza e doar o moda ( din fericire nu am mai deschis tv ca sa vad cum se lauda unii ca sunt in criza si isi fac publicitate), iar la altii e o drama si la cei multi aceasta e prezenta de multi ani de zile:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, corect Crystalball...problema e alta...la noi in tara conducatorii doar vor sa para intr-un fel sau altul, ei de fapt sunt ascunsi in ceea ce se cheama activitati cotidiene pentru ei, respectiv, sustrageri de bani publici.

    RăspundețiȘtergere