sâmbătă, 4 iulie 2009

4 iulie - va mai aduceti aminte ?

Sunt printre ultimii care cred ca scriu despre ziua de 4 iulie...nu neaparat ca nu am vrut, nu prea am avut cand. In fine...azi e ziua nationala a SUA(sau ma rog minutele care au mai ramas din ea, pentru ca e destul de tarziu) si mie pe langa festivitati, serbari, etc, mi-aduce aminte de glorioasa Revolutie Americana, incheiata cu formarea primului stat federal din lume, Statele Unite ale Americii.

Daca stiti, sau va mai aduceti aminte de pe la lectiile de istorie, America a fost fondata de europenii veniti aici pentru a scapa de anumite abuzuri manifestate pe continentul nostru. Aici au fondat colonii, au beneficiat de resursele si bunul asezamant al bastinasilor, dezvoltand astfel viitoarele metropole de azi. Desi puterea apartinea inca Angliei, datorita unor cereri "stufoase" si in neconcordanta cu drepturile lor, viitori americani s-au revoltat condusi de George Washington, ajungandu-se astfel la independenta viittoarei SUA(4 iulie 1776). Constitutia data atunci, se respecta(cu unele modificari survenite de-a lungul anilor) si astazi.

Respect pentru americani si politica lor prin care au reusit sa devina o superputere mondiala. La multi ani !

6 comentarii:

  1. americanul din tine...>:P>:P>:P de ziua Romaniei nu ai scris nimic si nici de ziua independentei a Romaniei.
    nu am uitat. bravo lor un popor ce manipuleaza atatea altele, dar nu un exemplu bun neaparat..

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, corect si...corect. Doar ca de ziua Romaniei nu exista blogul;)), iar de independenta da...nu am scris:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pasiunea pentru istorie se reflecta si aici..frumos

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Printre ganduri:)...apreciez:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ieri am fost in vizita la un american. Sotia lui (romanca) ne arata poze cu ea de cand era mica mica. Pozele alb negru. Si el era foarte mirat, de ce pozele sunt alb negru si nu color. :))
    Motivul, pe vremea aia la noi nu erau aparare color. Doar alb negru.
    In schimb, in America, au avut poze color din '70. :))
    Daca ar fi sa aleg sa locuiesc in alta tara si nu m-ar mai lega nimic de Romania, acolo as pleca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uneori imi vine si mie sa imi iau campii si sa plec, sa nu mai aud de tara asta...dar in acelasi timp ma gandesc ca sunt mai mult aspiratii si impulsuri de moment pentru ca tot ce ma leaga in momentul actual este de Romania...imi place SUA, si poate intr-o zi...cine stie ce ne rezerva viitorul...Cu Domnul inainte ca intotdeauna:)

    RăspundețiȘtergere