marți, 3 februarie 2009

Identitatea persoanei

Dupa vreo 2 zile de pauza, in care m-am tot gandit cum sa deschid drumul catre subiectul principal(cel care mi se pare definitor pentru acest blog, desi probabil vor fi si altele) am ales sa va prezint viziunea mea despre fiecare dintre noi...

Probabil ca voi judecat, criticat, luat in ras sau cine stie ce multe astfel de actiuni ale cititorilor(cum am spus si la inceput...astept orice fel de completari,pareri, etc la rubrica comment-uri unde voi incerca sa raspund la toate) dar eu voi continua sa fac tot posibilul pentru a-mi duce incercarea la bun sfarsit si ma astept ca intr-un final sa fiu apreciat de cei(probabil extrem de putini la numar, dar nu asta e important) care, ca sa folosesc un cliseu, au "urechi de ascultat".

Sa intru in sfarsit in subiect(cat am asteptat asta!!!)...Romania nu mai e de mult timp o tara bine vazuta in ochii lumii, chiar daca dincolo de orice aparente se incearca atribuirea unei imagini ...(si raman la punctele de suspensie, va las pe voi sa ii faceti "complimente"). Astfel identitatea nationala este de foarte mult in pierdere, plutind in deriva intr-un ocean adanc si negasind drumul spre mal. Inevitabil cu pierderea identitatii nationale s-a ajuns din ce in ce mai mult(si este un fapt foarte ingrijorator) si la pierderii identitatii persoanei. Asistam uimiti, sau mai bine zis stupefiati la generatiile care vin din urma, adoptand diferite tipuri umane, diverse asa-zise trend-uri sau imagini instaurate in mintea lor necunoscatoare de copii visatori, care in incercarea de a da bine in ochii prietenilor, anturajului(de cele mai multe ori gresit selectionat) sau a altor persoane recurg la gesturi si actiuni care mai de care mai penibile, ca altfel nu pot sa ma exprim. E un trist adevar, pe care nimeni nu vrea sa il vada, suntem orbiti de "visul american", care nici macar nu mai este ce era odata, depreciindu-si valoarea pe zi ce trece si ajungand doar o modalitate prin care pustii de bani-gata sa se poata distra si poate ce e cel mai ingrijorator...nu prea se intalnesc persoane dipuse sa faca lucrurile limpezi si clare pentru "viitorul Romaniei".
Sistemul de invatamant, care se presupune ca ar trebui sa educe si sa instruiasca elevul pentru a se descurca cat mai bine in viata, orele de consiliere(de cele mai multe ori in teorie realizate) sau alte astfel de "fapte bune" ale cadrelor didactice, nu face decat sa priveasca neputincios, si dupa parerea mea, fara nici un fel de grija asupra generatiilor urmatoare...(o sa revin probabil in posturile urmatoare cu unul despre acest subiect, pentru ca mi se pare a fi unul de interes) .

Un alt fapt concret care imbecilizeaza populatia si le ia mintile celor la varste aflate inca in dezvoltarea intelectului este uriasa mass-medie...incepand de la tv-ul obisnuit si terminand cu internetul, care pe cat de benefic este pentru unii, pe atat pare a fi de negativ pentru altii...Probabil voi fi privit acum ca un tip care are tendinta de a se da Dumnezeu pe pamant...nu frate...descriu ce vad prin ochii mei si chiar incerc sa fac ceva(poate intrebi care imi sunt motivele...nu am interese daca asta te framanta, nici interes de popularitate, a ajuns sa imi pese deoarece vad atatea in jurul meu zilnic si simt ca nu pot sa las lucrurile asa...gandeste-te la cei dragi din jurul tau...ti-ar placea sa ii vezi pe o directie gresita?...mie unul nu) .

Asa ca nu pot decat sa sper ca dincolo de aceste multiple motive de ingijorare, incetul cu incetul vom abandona obiceiurile nocive si vom gandi liber, ca o persoana unica(ce ar trebui in teorie toti sa fim, dar...) vom fi noi cei care vom realiza ceva prin propriile puteri, fiind mai apoi mandri de succesele noastre pentru care am contribuit pe deplin !

P.S (Voi reveni in posturile urmatoare cu pareri, sfaturi daca vreti sa le numiti asa, pentru ca am multe de zis...sau mai bine de scris;)...asta a fost doar inceputul;))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu