duminică, 1 februarie 2009

In cautarea mintii si mai ales...a sufletului...

Dupa cum stim, fiecare dintre noi este inzestrat de la Dumnezeu cu minte, ratiune, sentimente, suflet si toate acele caracteristici ale unei persoane. Cum romanii stau de obicei foarte bine in teorie(mai ales cand vine vorba de fotbal, politica sau multe alte domenii) practica lasa de dorit si se produc discrepante. Astfel, in loc sa ne pese de cei din jurul nostru s-a ajuns la o nepasare totala...si cum asta nu ar fi de ajuns, facem tot posibilul ca aproapele nostru(stiu ca suna destul de evlavios, dar vreau sa trezesc aceasta parte a voastra) sa sufere cat mai mult. Vine acum intrebarea rationala...de ce??? Pai...am tot incercat sa gasesc un motiv, dat fiind faptului ca am avut si eu, ca si fiecare dintre noi astfel de experiente neplacute si chiar extrem de dureroase.

Ultima experienta de acest gen s-a produs chiar la sfarsitul anului trecut cand simteam celebrul feeling "nothing could go wrong"...ei bine...nu a fost chiar asa...ba mai mult am trait o experienta pe care nu as vrea sa o mai traiesc niciodata, dar care mi-a atras atentia pentru a nu stiu cata oara ca oamenii sunt pe atat de parsivi pe cat nu i-ai crede. Sa revin la intrebarea principala, care inca nu gaseste raspunsul atat de cautat. Prefer sa cred(desi nu pare a fi o solutie) ca din orgoliul nemasurat si din frica de suferinta...fac oamenii acele lucruri pe care le detestam atat de mult...nu stiu sigur...probabil nici nu o sa aflu vreodata pentru ca eu nu pot fi asa.

Si cum un rau nu vine niciodata singur, in timp se observa din ce in ce mai mult o depreciere a sentimentelor unei persoane, o frica enorma de apropiere de ceilalti, de incredere sau de acele lucruri care leaga si definesc o adevarata prietenie...

De asemenea, cea care ar trebui sa ne ghideze in viata(ratiunea) este inca de la varste mici innegurata...Este o Romanie trista care tinde sa se intristeze pe zi ce trece pentru ca generatiile care vin din urma nu par a simti la fel ca unii dintre noi...putini la numar...dar inca existenti, ce incearca din rasputeri o retrezire la realitate...Vreau sa cred ca v-am pus putin pe ganduri si sper din tot sufletul ca cele 2 componente esentiale din viata unui om sa nu lipseasca la nici unul dintre voi...

Un comentariu:

  1. Si eu am trecut printr-o chestie asemanatoare, si.....la fel ca si tine...as dori ca oamenii sa isi faca mai multe griji pentru cei din jurul lor...Alte idei la fel de bune....continua...bafta:)

    RăspundețiȘtergere