vineri, 17 mai 2013

Lucruri simple

Dupa cum spuneam si in alte postari precedente, cateodata este nevoie sa ne aducem aminte de niste lucruri pe care le stim deja, dar le omitem din diverse motive. Unul din ele, pentru mine il reprezinta lucrurile simple. Si pot spune ca intra multe in aceasta categorie...nimic neaparat sofisticat sau greu de realizat, dar uite ca totusi, de cele mai multe ori, uitam sa ne bucuram de ele.

Nu mi-a placut niciodata sa complic lucrurile, cu atat mai putin sa intru in ceva imbarligat pentru a il complica si mai rau. Trebuie sa recunosc, uneori mi se pare ca pot desface anumite noduri gordiane, cand vad anumite situatii, care in rationamentul meu se pot rezolva relativ usor, dar aici depinde.
Si am mai putea sa enumeram acea categorie de complicatii care merita. Nimic nu se realizeaza peste noapte, spunea o veche zicala, dar trebuie sa constientizam acea linie fina dintre efort si rezultatul scontat.

Cat despre modul cum trece timpul si cum ne organizam programul, mi se pare ca in aceste zile, chiar daca traim in secolul vitezei, putem fara probleme, daca ne dorim, sa il oprim, sa il incetinim din cand in cand si sa ne bucuram de ceea ce ne place, pasind cu succes printre probleme, taskuri si obstacole.

vineri, 10 mai 2013

Live inspired !

Uneori intamplarea face ca gandurile tale sa vina natural alaturi de cateva semne, aratandu-ti de fapt ceea ce stiai deja, dar pentru cateva momente pareai sa uiti...

Este intr-adevar uimitor cat de multe lucruri poti face pentru tine si pentru cei din jurul tau atunci cand reusesti sa incepi sa te cunosti, cand incepi sa vezi ca reactiile tale si modul tau de a fi te fac cine esti astazi, si ca fiecare clipa din experientele trecute a contat, construind drumul spre viitor.

Intotdeauna mi-au placut oamenii adevarati si povestile de viata...pentru ca in fiecare gasesti acea piesa de puzzle de care ai nevoie sa inaintezi spre visele si aspiratiile tale. Ele iti pot aduce mult asteptata inspiratie, care uneori se lasa greu descoperita...sau poate ne complacem sa ne blocam propriile noastre perceptii si o ratam.

Si cum nu avem, ca si o camera sau un filmulet butonul de rewind, sa nu uitam ca intotdeauna avem in piept detectorul de minciuni si nu ne putem insela pe noi insine, chiar daca ne lasam noua si atora senzatia ca o facem !

Live inspired !