duminică, 24 noiembrie 2013

Inspiratia, Google si The internship

A trecut o vreme de când nu am mai făcut o recomandare şi un review al unui film în acelaşi timp. Şi cum uneori, toate lucrurile se leagă într-un mod foarte armonios, aş putea spune că ziua de azi a fost destul de inspiraţională încât să facă toate aceste lucruri posibile.

Sunt unele momente când pur şi simplu ai nevoie să îţi aduci aminte cine eşti, ceea ce te caracterizează şi de ce merită  lupţi pentru tine, pentru lucrurile care te definesc şi bineînteles pentru ceea ce simţi şi crezi. De ce ? Păi e chiar simplu, ca să nu mai vorbim despre cel mai important aspect...faptul că eşti împăcat cu tine şi faci ceea ce contează, lucru ce duce (uneori mai greu, dar sigur) spre stropul de fericire din drumul pe care mergem fiecare. 

Primul lucru ce trebuia menţionat (inspiraţia) a fost bifat mai sus. Sunt de părere că sunt mai multe tipuri de inspiraţie. Cea de care am vorbit eu aici aş putea-o numi chiar inspiraţie proprie, pentru că deseori e nevoie de foarte puţin pentru a îţi da seama şi a-ţi reaminti unele lucruri esenţiale. Dar destul cu filozofia (e frumoasă şi ea, dar toate la timpul lor) şi să trecem mai departe. Ca tot vorbeam despre inspiraţie (de data aceasta împletită cu pasiunea), am avut oportunitatea să mă inscriu la Online Marketing Academy by Google şi să fiu unul din studenţii ce vor învăţa mai multe despre domeniul de marketing online, reţele de socializare şi alte instrumente precum Adwords sau Analytics. Cursurile durează 5 săptămâni, iar la sfarşitul lor, în urma unui examen, se acordă o certificare. Vinerea trecută a fost deja al doilea curs, până acum mai mult decat inspiraţional zic eu, şi sper ca lucrurile să se mişte cel puţin în acelaşi ritm.

Întâmplător sau nu, astăzi am văzut un film ce stătea la mine în laptop de ceva timp şi care se leagă în mare parte despre cele 2 lucruri de care am vorbit până acum. Este vorba despre "The Internship", o comedie simpatică şi motivaţională cu Owen Wilson şi Vince Vaughn, 2 tipi ce par a face slalom printr-un amalgam de joburi în vânzări fără prea mare însemnătate. Într-o încercare de a face ceva nou şi bun, cei 2 intră într-un program de internship al celor de la Google, unde (re)descoperă ce înseamnă să faci lucrurile cu pasiune, să fii motivat şi apreciat de oameni care contează şi mai ales, să vrei din tot sufletul să reuşeşti. De aici până la rezultat, s-ar spune că nu mai este drum prea lung, dar nu o să stric farmecul filmului, pe care vi-l recomand.

Şi cam aşa ar putea fi descris un început bun de weekend. Să auzim de bine !



2 comentarii:

  1. Las aici lângă gândurile tale, un salut de la Vrancea!, stropit cu binecuvântări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult doamna Elena ! Toate cele bune si dumneavoastra !

    RăspundețiȘtergere