joi, 28 martie 2013

Oameni si omuleti

Da...un subiect cu adevarat delicat...pe masura ce trece timpul imi vin din ce in ce mai multe idei insa despre cum ar trebui sa il abordez, iar ziua aceasta acompaniata de linistea acestei seri pare destul de prielnica pentru a face acest lucru...

Desi nu sunt chiar genul clasic de persoana care isi face o lista cu rezolutii pentru noul an (asta ca tot vorbeam aici despre cat de bun si implinitor a fost pentru mine anul trecut), am pus la nivel de subconstient pe un checklist imaginar (dar cu viziune) cateva lucruri...unul din ele se refera la oamenii de calitate din jurul meu.

Cu totii stim cat de greu este sa te mai bazezi pe cineva in zilele noastre...nu neaparat ca nu s-ar putea, dar tocmai datorita omuletilor, care practic vorbind ne cam mananca zilele, sufletul si nervii, nu mai putem fi uneori acei oameni, in adevaratul si maretul sens al cuvantului cu acele persoane care chiar conteaza pentru noi. Desigur, tot in grupul definit mai devreme, intra spre exemplu pentru mine acele persoane care pur si simplu sunt ca un gen de mentori, apropiati sau prieteni in acelasi timp. Cum se poate asa ceva ? Spre bucuria mea, inca se mai poate ! Este adevarat ca dai de ei destul de greu, dar de obicei, ii recunosti cand ii vezi.

Am fost si inca sunt inspirat de oamenii cu adevarat oameni. Greu de definit sau masurat in cuvinte, dar un lucru e sigur...ar trebui sa ne inconjuram pe cat de mult posibil de aceste tipuri de persoane. Pentru ca ei raman in primul rand atunci cand toata sala a iesit deja, ei spun lucrurilor pe nume fara jumatati de masura si fara neseriozitati, ei sunt cei care iti dau o mana de ajutor cand ai nevoie de o incurajare, si bineinteles cei cu care si daca stai de vorba, ai senzatia ca ai avut ceva de invatat.

Desigur, reciproca trebuie sa fie si ea adevarata...

O seara buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu