marți, 18 septembrie 2012

Capra vecinului, statul(degeaba) si evaziunea fiscala

Ma gandeam zilele astea citind un articol de aici, despre spiritul romanesc in general cand vine vorba de capra vecinului, iarba mai verde de dincolo de gard si asa mai departe. Inca nu am prins pe de-a intregul ideea de unde izvoraste toate invidia si curiozitatea asta morbida cu ceea ce fac cei din jur, cand ar trebui sa fim mult mai preocupati de ceea ce realizam noi si ce ar trebui sa imbunatatim, dar banuiesc ca trebuie sa aiba vreo legatura cu secolele intregi de dominatie din istorie, cu o lipsa de educatie masiva sau cu mult prea mult timp liber nevalorificat.

Acum ca practic, s-a oficializat mai mult decat era, grija mare pe care o manifestam pentru vecinii si cunoscutii nostri, am putea sa fim de-a dreptul ingrijorati pentru toti ce stau si ne privesc incontinuu (indraznesc sa spun chiar cu unghia in gat uneori), doar, doar nu vor rata evenimentele speciale pe care le avem pregatite zi de zi.

Sunt curios cum va evolua acest fenomen, numit deontologic "premiere" in scopul prevenirii evaziunii fiscale. Apropo de articolul de mai sus, un om aparent destul de informat spunea si sunt convins pe buna dreptate, ca "pierderile mari la bugetul de stat pornesc chiar dinauntrul institutiei".

Serios ? N-as fi crezut...Deci nici iarna-i nu-i ca vara...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu