luni, 9 iulie 2012

Noi suntem deontologi(partea a zecea) - MRU, Gadea, profesorii universitari si limba romana

Da, iata-ne ajunsi(incet, dar sigur) si la a zecea parte a acestei postari inceputa undeva acum vreo 2 ani si jumatate(wow, cum trece timpul) ! Probabil vor mai exista si alele, dat fiind faptului ca aceasta tara nu inceteaza niciodata sa ne uimeasca din multiple puncte de vedere. Insa, precum olimpicii si elevii de clasa a 12a, unii mai si exceleaza pe lume, intr-un amalgam de clisee, etichete si trenduri.


Revenind totusi, la ideea postarii, vreau sa evidentiez faptul ca din ce in ce mai des, avem tendinta sa aplicam lectii de orice fel, celor din jurul nostru, care dintr-un motiv sau altul, au mai mult sau mai putina nevoie de ele. Si inca acest lucru nu ar fi unul rau daca ar fi facut din initiative dragute si cu intentii bune. Deseori, totul se rezuma la mici atacuri personale, avand menirea de a construi adevarate lanci ascutite din sagetile de darts "inofensive".


Si da, tocmai am vazut si auzit ceva foarte amuzant...imi aduc aminte de domnul colonel MRU, fostul premier de o luna al Romaniei. Nu pot spune ca sunt admirator al dumnealui, precum nici un hater sau alte alea. Am ramas totusi surprins, ca dincolo de jucariile SRI-ste si de respectabilele titluri universitare, a reusit sa se coboare la nivel verde(fost portocaliu, actualmente alb) si sa se joace putin de-a "hai sa fim intelectuali" cu domnul Gadea prin primavara. Atunci toata discutia a fost amendata in presa si in politica pe sistem "Domnul Gadea se face de ras in fata lui Ungureanu" si alte clisee clasice. Desi, tehnic vorbind, ambii aveau dreptate atunci, domnul colonel a exagerat putin la nivelul calitatii de intelectual, plusand ca pokeristii care dau la bluf, pe un teren care reprezenta decat o performanta demna de bancuri.


Acum, dupa cateva luni, il gasim pe acelasi domn respectabil intr-o alta ipostaza, intr-un "discurs motivational" care a nascut cateva semne de intrebare...


Si acum, pe final, eu zic sa conjugam verbul "A gresi" - Eu gresesc, Tu gresesti, El/Ea greseste, Noi suntem deontologi, Voi sunteti intelectuali, Ei/Ele rad !

Before - in emisiunea "Sinteza zilei"




After - recomandat integral, dar mai ales de la minutul 26'



Deci ma gandesc sa mai făcem si alta data !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu