miercuri, 24 iunie 2009

Momente de debusolare

Nu e prima data cand sunt nevoit sa trec prin momente cu mai putin soare si poate stiti si voi din propriile experiente ca in astfel de perioade e mai greu sa te regasesti si sa mergi din nou pe drumul tau, care parea foarte bine determinat cu putin timp inainte. Da, e de obicei o stare caracteristica in care nu iti poti lua mintea de la anumite lucruri. Sunt destul de enervante starile acestea, mai ales cand esti singur intre niste pereti si nu ai pe nimeni alaturi care sa iti mai alunge plictiseala, stresul, starea de indispozitie sau un prieten impreuna cu care sa mai schimbi o vorba, sa mai joci ceva placut, sa mai razi impreuna cu el, sa mai faci activitati care va binedispun de obicei pe amandoi, pentru ca da,(asa cred eu) compania de obicei face lucrurile sa aiba o alta natura.

Se pare ca asa e viata pentru unii, plina de incercari care mai de care mai antrenante ca sa zic asa...si totusi aceste lucruri sunt cele care te fac puternic si care te pregatesc pentru cam orice in viata, pentru ca da, viata este o lupta, una necinstita in care de cele mai multe ori pierzi si nu castigi. Cele mai multe reusite sunt pe cale murdara si nu iti ofera nici un fel de satisfactie,ba mai mult dispar la fel de repede pe cat au venit. Cand joci cinstit, trebuie sa muncesti mult, sa crezi in tine, in Dumnezeu pentru ca El te va ajuta si vei vedea ca ceea ce ti-ai dorit se va indeplini mai devreme sau mai tarziu si acest lucru sigur te va face fericit, pentru ca ai muncit si asteptat mult sa ajungi aici(cateodata impresia e ca nu o sa mai vina acest moment, dar credeti-ma, va veni, asa ca nu renuntati usor).

Asta e situatia, nu ai cu cine sa te certi, nici pe cine sa dai vina(pentru ca e foarte usor sa faci acest lucru si sa faci si alte persoane sa se simta prost si vinovate pentru niste situatii). La un moment dat, tot raul va trece si va urma o noua sesiune de incercari prin care vei fi supus sa treci. Momentele de debusolare sunt cele in care de fapt iti dai testul de maturitate in fata incercarilor vietii si care te fac sa simti din nou "ca traiesti".

In final...fiti pregatiti sa va surprinda nepregatiti viata !

2 comentarii:

  1. testul de maturitate.. metaforic.. da asa e .. nu il dau in fiecare zi dar de fiecare data cand il dau simt ca il pic.. ca la phi.. prea multe raspunsuri gresite si imi da pe minus:))
    intr-adevar viata e o lupta cu tine insuti, mai intai, si apoi cu societatea, si e si necinstita pt ca scopul scuza mijloacele.. lumea da din coate sa ajunga sus si nu o intereseaza ce loveste..
    si e un vinovat, ai putea sa il gasesti in orice om din fata ta , pt ca fiecare contribuie la societatea de azi, dar la ce rost sa gasasti vinovatul??

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai da...doar ca de multe ori nu te incanta cu nimic daca stii ca X sau Y e vinovat...oricum faptul e consumat si cand e sa fii implicat, te afecteaza chiar daca stii ca nu tu esti cel vinovat...prea putin conteaza uneori acest lucru.

    RăspundețiȘtergere