joi, 7 mai 2009

Organizare vs spectacol

Ieri si alaltaieri seara au avut loc ultimele meciuri de dinaintea finalei celei mai importante competitii intercluburi europene, Champions League. Marti s-a disputat Arsenal - Manchester United 1-3(plecand in tur de la 0-1) iar aseara s-a disputat un meci aparent mai echlibrat, daca e sa ne luam dupa scor, Chelsea - Barcelona 1-1(dupa ce in tur se terminase 0-0 pe Camp Nou). Bineinteles, ca in orice meci de asemenea prestigiu, calitatea fotbalului a fost una foarte ridicata(mai ales ca erau prezente 3 echipe din Anglia).

In primul dintre meciuri, spectacolul a depasit orice fel de asteptari, astfel ca Manchester United, chiar daca era pe terenul adversarei Arsenal, a intrat in meci repede prin 2 goluri, plus inca unul dupa pauza. Singurul gol al tunarilor a fost marcat din penalty datorita unui fault de cartonas rosu al lui Fletcher.

Iar aseara se anunta un meci foarte echilibrat...intre fantezia lui Messi si a antrenorului Guardiola si forta si organizarea lui Drogba si a lui Gus Hiddink. Chelsea a deschis scorul printr-un sut voleu al lui Essien de pe la 20-25 m, a avut multe alte ocazii, insa Barcelona a crezut in sansa ei pana in ultimul moment, cand toata lumea sarbatorea(se vede ca era inca devreme) calificarea lui Chelsea in finala. Cu un sut din prima, Iniesta a egalat in ultimul minut de prelungire si a calificat echipa catalana.

Se anunta astfel o finala de vis Manchester United - Barcelona, ce va avea loc la Roma pe 27 mai. Cat pe aici sa se repete istoria de anul trecut cu finala...cat despre mine...go Man U !

2 comentarii: